Спосіб приготування - в чашці, турці, гейзер, професійна кофемашина, фільтр-кава
Профіль чашки : абрикоса, какао, малина, лимон. Хороша ефіопська кава з низьким вмістом кислоти і винним присмаком. Легкий квітковий післясмак жасмину.
Арабика Ефіопія вирощується в регіонахИллубабор і Каффа на південному заході країни. Регіон Каффа відомий як батьківщина кави, cчитается, що історія знаменитого козопаса Калди відбувається саме тут. Методи землеробства на цих землях залишаються переважно традиційними, а ще кава часто вирощує як частину інтегрованого кавового саду разом з іншими харчовими культурами. Більшість фермерів в регіоні обробляють менше 5 гектарів і іноді вважають свої ферми що взялися по кількості дерев, а не площі.
Фермери в Джимме зазвичай використовують дуже мало добрив або пестицидів, якщо взагалі використовують. Більшість сільськогосподарських робіт виконуються вручну, і дуже мало робіт механізовані, навіть при обробці. Тому це хоч і не сертифікований, але часто по факту органічна кава.
Із-за розміру більшості ділянок, кава зазвичай збирає вручну самі землевласники і їх сім'ї, після чого доставляють на оброблювальну станцію.